Dit is er komt er nieuw in de iPadOS 17 update

ipados

Tijdens de WWDC heeft Apple verteld welke nieuwe functies je binnen iPadOS 17 kunt verwachten. Het Ipad homescreen gaat o.a. helemaal veranderen. De iPad software update brengt veel nieuwe en leuke functies met zich mee. Denk aan nieuwe toegangsscherm aanpassingen, een gezondheidsapp, nieuwe functies met de app freeform en nog veel meer.

PIN IT

ipados 17

Dit zijn de nieuwe MacOS Sonoma features

#1 Nieuwe toegang homescreen met widgets in iPadOS 17

Bij je iPhone had je vorig jaar al de update dat je heel je toegangsscherm kon aanpassen. Je kon de klok en kleurtjes aanpassen, widgets toevoegen en ook meerdere toegangsschermen bewaren. 

Nu is Ipad ook aan de beurt voor deze veranderingen aan je toegangsscherm. Je kunt widgets zowel liggend als staand gebruiken op je homepagina. In de liggende stand komen de widgets aan de linkerkant onder elkaar te staan. Daarnaast heb je nu ook nieuwe wallpapers en animatie achtergronden als je scherm aanzet. Met de widgets zet je snel je muziek aan, bedien je je apparaten en zie je meteen het weer. 

#2 Veranderingen aan de weerapp in ipados

De weerapp kun je vanaf deze nieuwe ipad software update ook gebruiken op ipads. Het heeft schermvullende kaarten met hele mooie animaties die mooi tot zijn recht komen. Je kan door het grote scherm meteen het actuele weerbericht van jouw locatie zien. Ook zie je snel de temperatuur, bewolking, kans op neerslag en nog veel meer.   

ipad software update

#3 Maak nu gebruik van de stage manager

Een hele fijne nieuwe functie die naar jouw iPad komt met ipadOS 17 is de Stage Manager. Dit is een manier om te multitasken en dingen sneller gedaan te krijgen. Je kunt zelf instellen hoe groot je vensters wilt weergeven, en kun je meerdere vensters op je scherm laten overlappen. Dit is zoals je het wel kent van je laptop of computer.

Ondersteuning voor externe displays

De nieuwe Stage Manager van Apple kun je ook gebruiken, wanneer je je iPad op een extern display met max 6k aansluit. Zo kun je meerdere apps bekijken op beide apparaten. Je sleept ze dan ook gemakkelijk van je iPad naar je externe scherm. Dit maakt multitasken nog makkelijker.

#4 Maak gemakkelijk stickers vanuit foto’s

Deze functie kun je wellicht wel al kennen van je iPhone. Ook op ipads kun je nu stickers maken vanuit een foto. Je houdt je vingers ingedrukt op bijvoorbeeld een foto van je huisdier en tikt dan op ‘maak sticker’. Zo kun je leuke foto’s van jezelf, huisdieren en meer stickers maken die je op storys deelt of binnen gesprekken. Ook kun je stickers bewegend maken door het op live te zetten. 

#5 Nieuwe functies voor de berichten app

Op iphones kon dit wel al een tijdje, maar ook op ipad kun je nu in je berichtenapp berichten (die net zijn verstuurd) ongedaan maken of bewerken. Ook zet je een bericht als ongelezen zodat je er later op kan antwoorden. Ook deel je nu samen notities, presentaties en safari tabgroepen. 

Nu shareplay via de berichten app

Een andere toffe nieuwe functie van de berichtenapp is shareplay. Je kijkt dan samen naar de nieuwste aflevering van je favoriete serie of luistert samen een nieuw liedje terwijl je met elkaar chat. 

#6 Freeform app veranderingen

Werk nu in real time samen in freeform, deel een link en ga meteen samen aan de slag. Je ziet het direct als anderen iets toevoegen op je scherm. Je kunt in deze app schetsen maken, notities toevoegen, bestanden delen en documenten toevoegen. 

Daarnaast zijn er nog veel meer iPadOS veranderingen zoals een gloednieuwe woning-app, sneller accounts delen met je gezin en shareplay direct vanuit Facetime. 

 

Naar welke functie kijk jij het meeste uit? 

Share:

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *